h1

Kördések és válaszok

2007/04/05

avagy mit eszünk húsvétkor 

hu
Szinte vártam a hógolyót, hiszen Kicsi Vú éppen az előző VKF környékén dobta el az övét, most pedig a fanyar citromtortában utazó Rio szólított meg Ecet és olajjal együttműködésben.

A húsvéti menü nálunk a következő lesz:

Gyöngytyúkleves, leveshús, levestészta (mindez legalább két és fél fogásnak számít)
Csokoládétorta

Báránysült rozmaringgal, fokhagymával és szardellával
Karamellizált újhagyma
Burgonyagratin (általában krumplit mondok, de az nem megy a gratinhez)

Tavaszi kacsasült valamivel, ami akkorra még marad

Amint a felsorolásból kendőzhetetlenül kiderül, a menü korántsem a legutolsó részletig kidolgozott. Ezzel meglehetősen tág teret hagyok a pillanatnyi hangulat szerinti munkálkodásnak. Egyértelműen kiderül az is, hogy három nap alatt megesszük egy óvoda havi ellátmányát. Mondjuk a bárányhús kilónkénti árának láttán ájultan estem össze a piacon (egyáltalán nem volt kínos). Valaki elintézhetné, hogy egész évben lehessen bárányt kapni, viszont a kiegyenlített kereslet miatt kevéssel alacsonyabb áron. (Azt már csak zárójelben merem megjegyezni, hogy amikor ez a valaki fenti kérésemet intézi, arra is odahathatna, hogy az a bárányhús, amit egész évben lehet kapni, olyan legyen, mint amilyet a Saturday Kitchenben láthatni, azaz legyen rajta hús, ám mégis legyen bárány. Meg még lenne itt ez a dolog a világbékével….)

Nem csoda, hogy a bankhitel elköltése és az ájulásból való szerencsés ocsúdás után édességfronton még komoly tervezési és előkészítői szakaszok várnak rám, de aggodalomra semmi ok, étcsokoládé mint a tenger. Abból mindig van pár kiló a fiókban és sikerült még biztos, ami biztos alapon további beszerzést eszközölnöm, elvégre ki tudja, mit hoz a nyuszi és a jövő, amit feltétlenül rengeteg csoki felhasználásával kell ellensúlyozni.

A hógolyót Szindbádéknak dobom tovább, mert rendkívüli módon érdekel, hány lapáttal tesznek még rá erre.

uk
The community of the Hungarian gastrobloggers is asked about the Easter menu. My selection this year is as follows:

Broth of guinea fowl followed by the meat and vegetable of the broth
Chocolate cake

Roast leg of lamb with rosemary, garlic and anchovies
Caramellized spring onions
Potato gratin

Spring roast duck with what I have in the larder by then

Not to speak about breakfasts, afternoon snacks and evening nibbles. And certainly not to speak about scales.

3 hozzászólás

  1. mmmmm, what time shall I come?


  2. Se sonka, se torma? :-) KLassz!!!!


  3. ilva, you can come anytime! Välkomna!

    Rio, én szeretném, de rajtam kívül senki más, ezért feladtam. Szüleimnél eszünk olyanokat.



Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: