h1

Ihletek és hétköznapok

2007/05/11

hu
Kördés formájában hógolyók lepték el a gasztrobloggerek konyháit. Vagy hógolyók formájában kördések? Na jó, nem viccelődök, amivel csak arról akarom a figyelmet elterelni, hogy mennyire késésben vagyok a válaszadással.
mezeiviragok
Mi alapján főztök? Hol keresitek az inspirációt? Mi alapján választjátok ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Minden alapján és mindenhol. Míg engem rettentően idegesít, ha elkérik a receptjeimet (úgyse csinálják meg), én teljes mértékben jogosultnak érzem magam arra, hogy barátaimat agyonüldözzem egy-egy receptért. Nem riaszt vissza, ha hetekig nem hallok a recept és a kérdéses barát felől (bujkál és reméli, hogy elfelejtkezem a dologról), újra és újra visszatérek. Viszont meg is csinálok mindent, amit begyűjtök. Előbb-utóbb. Jelenlegi hanyagoltsági csúcstartóm egy isteni csokis süti, amelynek receptjét szeptemberben (2006) kértem el, mit kértem, követeltem, ám olyan munkaigényes, hogy nagy elhatározás kell hozzá. De ami késik, ugyebár, az nem múlik. Meg fogja látni a világ azt a csokis sütit.

A környezetem szekálásán túl magamat sem kímélem, rengeteg formátumban, hordozón és forrásból gyűjtöm a recepteket. A szakácskönyveimről már volt szó, továbbá ott vannak a recepttárak, amelyekről nem is merek hosszasabb fejtegetésbe kezdeni, mert rendkívül leleplező lenne elmeállapotomra nézve. A férjem szerint azért törekszem a kínos rendszerezésre az adatállományban, hogy ellensúlyozzam a fejemben uralkodó káoszt és sajnos ebben (is) igaza van.

Betartjátok-e a receptben leírtakat?
Hát, hol igen, hol nem. Mindkét út vezetett már dicsőséges eredményre és csúfos bukásra egyaránt.

Mi alapján döntöd el, mi legyen a másnapi ebéd/vacsora?
Szezonalitás, rendelkezésre álló idő, csillagok állása, mikor mi. Általában egyszerű és gyors ételeket készítek, viszont mindennap többfélét és sütök is. A családnak is vannak kívánságai, amit meglehetős nyomatékkal kell kommunikálniuk, mert mindig új receptet kell kipróbálni, kinek van kedve mindig (kétszer) ugyanazt készíteni?

Köszönet a kérdésekért Cseresznyének és t3v/okostojásnak,  a hógolyót továbbítom Rossamelának és dibbuknak.

uk
Meme for Hungarian gastrobloggers
Where do you get your cooking inspiration?
Everywhere and all the time. I hate to be asked for a recipe of mine myself (I always feel it a formality and they won’t prepare the dish anyway) but I persistently menace people if I’m happened to be curious about a dish.  I also maintain a very extensive collection of recipes electronically and on paper. For fear of revealing too much about myself and my mental health, I refrain from elaborating more on this topic. (My husband says I keep my papers in such a meticulous order to balance the chaos in my life. He is most probably right.)

Do you keep to the words of a recipe?
I do it both ways and they both lead me to glory and failure.

What makes you decide on tomorrow’s lunch/dinner?
Season, time span available and stellar constellation. I cook everyday but mostly easy and quick dishes. But rarely the same. And my family often protests over this habit.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: