h1

Tébolyda

2007/05/17

Most már jó. Limoncellós epersörbetet kanalazok, leadtam a határidős anyagokat, elolvastam az utóbbi napok gasztroblog-termését és a lábamnál zümmög a gép. Nem volt ez mindig így. Hat teljes napig nem volt számítógépem. Az elvonási tünetek már első este jelentkeztek. Viszont reggel frissen, üdén és kipihenten keltem, amire kb. az internet feltalálása óta nem volt példa.

Jön a találó állatnévvel illetett számítógépes guru és közli: “Elszállt a vinyó, hozom vissza, amint tudom.” Halkan rebegek valamit a hajukat tépő ügyfelekről és a blogomról. Citromfelfújt ízlik neki. Ottmaradok gép nélkül. Az egyik anyagra nyomdában várnak. Drága barátnőm, A. munka után beadja a laptopját, reggel elviszi. Megtudom, hogy szerdánként reggel 6-ra jár teniszezni. Igazgatás helyett az én emailjeimet adminisztrálja. A könyvesboltban elolvasom a hajukat tépők leveleit. Válaszolok, jót tesz az imidzsemnek, hogy tintaleveses emaileket küldök ügyfeleknek. Nosztalgikus hangulatba kerülök, körülöttem csupa turista és tinédzser. Mindkettő elég régen voltam már.

Kedden a guru még “küzd”. Az adatokat megmentette, most építi fel a rendszert. Imádom. Borítékolom, hogy új gépet kell majd úgyis vennünk. Éjfélkor A. laptopjára zuhanok, fárasztó internet, szótárak és gasztroblogok nélkül dolgozni. Kénytelen vagyok levenni egy szótárat a polcról. Mi a frász az a hajtóműgondola?

Nem tudok utalni, az utalásról értesítést küldeni, könyvelni, telefonszámot keresni, receptet nyomtatni, sok pénzt könyvre költeni, meghívót küldeni jövő heti nagyeseményre, magamról a megbízhatatlanság hírét eloszlatni.

És a blogom?????? Jól mutat a könyvesbolti képernyőn, de írni nincs ihletem a turisták és tinédzserek társaságában. Idő sincs. Valami szám fogy el a képernyő sarkában egyre és még nem tudom, miért melegszik túl a tengelykapcsoló. Vannak, akiknek ez fontosabb, mint a limoncellós epersörbet, amellyel háborgó lelkemet nyugtattam meg a számítógépmentes napokban.

limoncellos epersorbet 1

Epersörbet limoncellóval

50 dkg eper, tisztítva
12 dkg cukor
1,5 dl víz
fél citrom leve
6 ek. limoncello

A cukorból és vízből szirupot főzök. Az epret összeturmixolom, majd a kissé kihűlt sziruphoz adom, csakúgy, mint a citromlevet és a limoncellót. Elkeverem, majd dobozba töltöm és mélyhűtőben tárolom. 3-4 óra múlva már granitaként fogyasztható, később sörbet is lesz belőle.

Limoncello nélkül is finom, akkor csak epersörbetnek hívják.

sörbet alapreceptje C&V-től származik.

Losing my mind

For six whole days my computer had its harddrive operated on and me on the verge of a nervous breakdown. Three deadlines, no blogging, no nothing, of course, I was hysterical. There were some funny moments though. My friend, A. lent me her laptop every day after work and took it away in the morning. Long journey into the night… What I never knew about her is that on Wednesdays she plays tennis at 6 am. In the internet (not café) bookshop I was surrounded by tourists and teenagers. Quite nostalgic. Haven’t been neither for quite a while. Fortunately food (and drink) is always there to calm the tormented souls down.

Strawberry sorbet with limoncello (from heaven)

500 g strawberry, hulled
120 g sugar
150 ml water
juice of half lemon
6 tbsp limoncello
Mix sugar and water and cook until completely dissolved. Sugar, that is. Add blended strawberries, lemon and limoncello. Stir and pour into a shallow plastic container. Freeze and eat as you like. In a few hours you already have a great granita. Later a sorbet.

3 hozzászólás

  1. Keményebb, mint a túlélő kalandtábor! :)
    Welcome back!


  2. Kemény dolog lecsatlakozni a Mátrixról! Múltkor két napig nekünk se volt netünk, azt hittem megörülök! Ez nem normális, de nincs mit tenni. 21. század…


  3. Köszönöm, Zsuzsa és Drusza!Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: