h1

Welcome to ötye I.

2007/05/23

hu

welcome to otye
Legutóbbi női összejövetelünkön, amelyet egyre sűrűbb időközökben tartunk, mert hiányzunk egymásnak, a stand-up művésznek bármikor eladható E. barátnőm fején találta a szöget gasztronómiai téren is. Közbevetőleg: nem hallgathatom el azt a háttérinformációt, hogy amikor fején találta, már tucatodszor hallgatta egyre lanyhuló érdeklődéssel M-mel, a másik gasztromegszállott-tal folytatott beszélgetésemet. Nagyjából olyan információkat szűrhetett le belőle, mintha én két idegsebész dialógusát hallgatnám ki (tapasztalatból tudom, hogy csak a kötőszavakat értem ilyenkor). A nagy kérdés így hangzik:

Mit tegyen az a magyar anya/háziasszony/dolgozó nő, akinek nem szenvedélye a főzés, csupán finom ételeket szeretne családja elé tenni minimális energiaráfordítással?

Meglehetősen bután nézhettünk vissza rá, minden bizonnyal próbáltuk elképzelni ezt az élethelyzetet, mármint hogy nem szenvedélyünk a főzés, mert azonnal megvilágító szempontokat is adott. Olyan ötletekre van szüksége, amelyeket bevethet széles konszenzuson alapuló, könnyen beszerezhető hozzávalókból álló, gyorsan elkészíthető és melegíthető ételek elkészítésénél.

Meggyőződésem, hogy mi, magyar gasztrobloggerek szívünkön viseljük a nem gasztroblogger, ám attól még tisztességes és becsületes honfitársaink étkezési ötletekkel való ellátását és munkásságunkkal támogatjuk gasztronómiai törekvéseiket. A magam részéről röpke egy hónap alatt dolgoztam ki a részletes koncepciót, amelyet négy részben tervezek megvalósítani.

1. rész (ez a mostani): A gasztroblogger kollégák idevágó idei receptjeinek jegyzéke azzal a nem titkolt hátsó gondolattal, hogy a fent leírt központi célkitűzés mellett E-t és népes baráti körét megnyerjük a gasztroblogok olvasásának.
2. rész: Idevágó receptek a Tintalevesről.
3. rész: Az elfoglalt dolgozó nő, aki egyben háziasszony életének megkönnyítése néhány tanács révén, azaz észosztás.
4. rész: A fenti témakör folytatása másik szempontból.

Álljanak itt tehát először a kollégák általam ajánlott és teljesen önkényesen kiválasztott receptjei.
Előételek, saláták
Majonézes burgonyasaláta
Görög saláta
Caprese
Kínai kel saláta

Levesek
Fehérrépa-alma krémleves
Sütőtök-krémleves
Diós karfiolleves

Főétel/hús
Mediterrán csirke
Paprikás sült csirke
Mennyei húsgombócok
Buffalo csirkeszárnyak
 
Tészták, főleg olasz (melegítés alól ezek kivételek)
Tésztasaláta
Tészta amatricana szósszal
Tészta sütőben sült zöldségekkel

Zöldségek, fő- vagy mellékszerepben
Sült mediterrán zöldségek
Tejfölös márványsajtos burgonya

Desszert, sütemény
Császármorzsa
Grízkoch
Morzsás süti
Holland almatorta
Könnyű citromos sütemény
Máklepény

Tanácsok
Tésztafőzés olasz módra

A fenti képet és az azon szereplő táblát D barátnőm nagyfia, D készítette nagy örömünkre és meglepődésünkre.

Folyt. köv.

uk
Girls’ Night
At the last such occasion the million dollar question was asked from me and another gastro-minded friend: what should a working mother do who is not obsessed with cooking but still wants to prepare delicious but no-fuss food for her family? In this and the upcoming posts I’m trying to answer this question first by collecting corresponding recipes of Hungarian gastrobloggers and then giving some pieces of my mind on the topic. To be continued.

6 hozzászólás

  1. MIlyen szép lista! És kétszer is szerepelek rajta!


  2. Klasszul hangzik!! :))


  3. phzs, köszönöm a rámgondolást!

    kismacs, köszi, nemsokára folytatom.


  4. nagyon rendes ötlet Tőled, majd tudósíts, mikor sikerült megtérítened a barátnődet:)
    És ez a szuper feiratos tábla, hát ez valami zseniális!


  5. Szia Zsófi, a térítés barátnőim körében még enyhén szólva döcög, de nem adom fel! Na a tábla az tényleg isteni volt, röpke tíz másodpercig úgy éreztem magam, mint Julia Roberts, amikor megérkezik Cannes-ba.



Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: