h1

Alkoholmentes koktél

2007/06/21

bodzaszörp 

hu
Magyarul: bodzaszörp. Mert azt nem lehet megúszni, hogy a szobában elköltött piknikünk legutolsó morzsájáról is be ne számoljak. Na jó, nagylelkű leszek, az uborkahasábokról nem írok. Pedig tudnék….

Hogy mit lehet mondani egy kancsó bodzaszörpről? Akinek van gyereke, az tudja. Mert az tudja, hogy a gyerek az olyan, hogy az egészséges, házi, bio, piacon vett helyett rezzenéstelen magabiztossággal választja az egészségtelen, agyontartósított, agyoncsomagolt, műanyagízű ételt és italt. Órákig folyatja a vizet és titokban ugyan, de minden bizonnyal elszegődött fogyasztásélénkítési lobbistának, mert éjjel-nappal és költséget nem kímélve fogyasztani kíván. Mondjuk nem éppen bodzaszörpöt, hanem bodza ízesítésű, szénsavas, eldobható, sportkupakkal felszerelt, cukormentes (értsd: mesterséges édesítőszerrel kezelt) élelmiszeripari terméket. A gyerek meg még olyan is, hogy szülőanyja prédikációi a vízzel való takarékoskodásról kiválóan átmennek a fején, viszont ha az óvodában zenés műsorral egybekötötten ismertetik a szelektív hulladékgyűjtés előnyeit, akkor már egy árva papírcetlit sem lehet kidobni a nagy közös szemétbe, viszont legalább elgondolkozik a fél flakon sampon fürdővízbe engedése és az általa is jól ismert tó ökoszisztémájának szoros összefüggésén.

Persze az vessen a gyerek szemére bármit is, aki a rendszerváltás hajnalán, már korántsem gyerekként, de gyerek módjára nem vetette magát a fogyasztásba, aki még sosem használta a kocsiját esernyő helyett, aki kulaccsal a táskájában közlekedik és nem eldobható pillepalackkal. Gyarló emberek vagyunk, ám igyekszünk fejlődni.

A fejlesztés része a bodzaszörp. Ami a végén már nem is lesz szörp, hanem citrommal és bodzával ízesített hűsítő ital. Nevezhetjük akár bodzával ízesített limonádénak. Mert a szörpnél kevesebb szörp kerül bele, viszont annál több citrom. És csodák csodájára a büdös kölykök (“Mama, én nem vagyok büdös!”) isszák, pedig nem nagyipari kiszerelésben érkezik meg színük elé.

uk
Alcohol-free cocktail
Elderflower cordial is no big deal but to get the kids drink it instead of the industrially mass-produced and oh so alluring refreshments, well, that is a big deal. My trick was to turn it into a fascinating cocktail with less cordial (that way it gets more adulty and thus attractive) and a splash of lemon juice. A finishing touch with lemon balm supports the image we are thriving for.

Reklámok

3 hozzászólás

 1. Gyakorlo szulokent csak bologatni tudok:)

  Vajon miert hisznek el az oviban barmit,es nekunk meg nem?:)


 2. Emlékszel a régi reklámra?
  “Én azért szeretek idejárni….”

  Na, én meg ezekért szeretek idejárni.


 3. http://ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/2007/06/23/Korkerdes/#comments

  Itt találsz néhány új kérdést.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: