h1

Mi van a levesben?

2008/07/12

hu
Az előző, csalános bejegyzés után nem nehéz kitalálni, hogy a képen látható levesben csalán van. Mi csalánlevestöbb, a leves csalánból van. Ha már megvan a csalán, sőt, csalánhegy, akkor nagyon egyszerű csalánleves csinálni.
Úgy, mint bármely zöldségkrémlevest.
A csalánleves feltálalása garantáltan beszédtémát ad a társaságnak és nekünk alkalmat összes csalánszedési viszontagságunk, kalandunk és sérülésünk elmesélésére. És azokból aztán van éppen elég…

 

 
uk
Nettle is a great ingredient for an emerald-coloured light summer cream of a soup.

2 hozzászólás

  1. “Érdekes módon Skandináviáig kellett mennem, hogy ezt tudatosítsam magamban”…

    A svéd kizárólag kora tavasszal szedi, jobban mondva csipegeti a földből alig kilátszó csalánrügyet. Az alig “csíp”, és kesztyű nélkül lehet gyűjteni. Nem mondanám, ha nem láttam volna :-)


  2. Igen, csakis a zsenge levelekkel érdemes kezdeni, nálunk az egész évben újraterem, úgyhogy el vagyunk csalánnal kényeztetve. Egy pár évvel ezelőtti Allt om mat hozott egy csomó csalánreceptet, pl. csalánvajat, amit még nem készítettem el, mert nem volt még sosem erőm összegyűjteni tíz deka vajhoz egy kazalnyi zsenge csalánt.



Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: