h1

Szeptember eleje

2008/09/05


A nyári ki- és becsomagolás után azt gondoltam, nem lehetnek már hektikusabbak a napjaim, beindul a tanév és időmilliomos leszek. A temérdek időmet pedig többek között blogolásra fogom használni, nem beszélve az évek óta elmaradt egyéb tennivalókról, valamint nem utolsósorban a munkavégzésről. Hát nem tudom, hogy lehetek ebben a korban is ilyen naiv, különösen, hogy egy gyermeket már elindítottam iskolába, igaz, akkor az még tényleg csak egy gyerek volt és azóta volt időm elfelejteni annak a szeptembernek a traumáit.
Anélkül, hogy részletesen megosztanám az iskolakezdő szülők sanyarú sorsát, ezzel a néhány sorral életjelt adok és egyben biztosítok minden kedves olvasómat arról, hogy a nagybani írószerbeszerzés mellett a család élelmezése is folyik, piacra is járok, be is főzök, csak mindezt megírni nincs időm. Egyelőre. Amint azonban felvagdaltam a 96 oldalas munkatankönyv (nem vicc, ez van rányomtatva a könyvre) összes oldalát egyenként mintegy hatvan apró fecnire, beborítékoltam és elláttam a megfelelő felirattal és még ép eszemnél leszek, visszatérek és ételekről fogok írni. Addig is a bizonyíték a család megfelelő táplálkozásáról: balzsamecetben sült csirkecomb párolt zöldbabbal, szardellás sült krumplival és koktélparadicsommal.

7 hozzászólás

 1. Nyámi… :-)

  És egy észrevétel: Valaki nagyon szereti a krumplit. (Azért szúrja a szemem, mert jópár éve nem eszem krumplit. Paradicsomot sem, de azzal majd máskor huzakodom elő.)

  :-))))


 2. Miért, van valami baj a krumplival (és a paradicsommal) vagy ez egyéni dolog? Mert étolajat azóta nem használok, mióta egy kedves olvasóm azt kommentelte, hogy benzin van benne. Mi van a krumpliban? Ez egyébként Nigel Slater receptje és nagyon finom.


 3. Egyéni :-( Nem vagyok különleges, csak különös :-))

  Az étolajban pedig nincs benzin, ezt a vegyész mondja. Persze ha nem tesznek bele :-))

  Ha pedig ad absurdum mégis lenne, akkor melegítéskor elillan. Azeotróp keveréket nem képez az olajjal, és a forráspontja jóval 100 fok alatt van.


 4. Na, akkor a vegyész mondja meg, mi van az étolajban, mármint a nem hidegen sajtoltban. Lehet-e jó lelkiismerettel enni, vagy csak a még drágább hidegen sajtolt visz minket a boldogabb jövő felé?


 5. A mai árak mellett nem valószínű, hogy benzinnel hígítanák az étolajat :-) Az egész ügy áprilisban derült ki, amikor egyes olasz, spanyol és francia cégek által forgalmazott étolajfajtákban ásványi olajat (kőolaj nyomokat találtak.) Valamennyien Ukrajnából importálták a keverékhez szükséges napraforgóolajat. Svédországban ezeket az üvegeket visszavonták, nem mintha mérgező lett volna, csak mégis :-)))

  Olajfa Ukrajnában nem nő, tehát mindenféle módon préselt olivaolaj OK. Az ukrán napraforgóolajjal nem kecsegtetlek, és ha biztosra akarsz menni, akkor az olajkeverékeket is kerüld.

  Ja, mennyibe kerül manapság felétek az (ólom) mínium festék? :-))))


 6. semmilyen olajkeveréket ne egyen az ember? amolyan szőlőmagolajjal kevert napraforgót se? magyar termék.

  amúgy ez istenien hangzik, csak a kérdés az, hogy az ecet íze mennyire jön át, mert rizi nem bírja az ecet ízét.


 7. Rizibizi – Vegyészek jelenlétében (ld. fenn Hobbiszakács) nem taglalom ezt a témát tovább, igyekszem oknyomozni és visszatérni rá. Addig is az nem árthat, ha csak hidegen sajtolt olajat eszünk. Az ecet íze egyáltalán nem jön át, mint háztartási ecet, a balzsameceté is szerintem csak annyiban, hogy elmélyíti a többi ízt.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: