h1

Ma jó piac volt

2008/09/12

Ezt mondták nálunk, ha jól ment az áru aznap és persze az ellenkezőjét, ha rosszul. Mivel ma már csak vásárolni járok piacra, nekem most az a jó piac, ha szép, jó és sokféle árut kapok. És ma jó piac volt, pedig a hozzánk legközelebb esőt nem különösebben kedvelem. Nem is elsősorban azért, mert drága, hanem mert teljesen unpraktikus. Számos háziasszonyellenes* vonása közül csak azt emelném ki, hogy alapterületének nagy részén két, egymás mellett bevásárlókosárral közlekedő személy nem fér el. Nem beszélve a piacokon általában még elférni kívánó egyéb ki- és beszállítókról. És persze arról, hogy nem két személy kíván elférni egymás mellett kosarastul, hanem lényegesen több.
Vannak azonban olyan napok, amikor minden sikerül: igazi bébispenót volt nénitől és nem fóliázva, dobozban, védőgázban, ugyanaz a néni nagy csokor bazsalikomot kapott elő a pult alól, aztán volt szeder, málna, édes szőlő, fóti füge, kétféle, orda. A jó piac olyan kábító hatásúnak bizonyult, hogy vacsorára szinte mindent felhasználtam egyetlen tál ételhez:

És nemcsak az alapanyagokat, hanem a kollégák receptjeit is. Itt ugyanis spenóttal készült orzotto látható grillezett laskával és sült cukkinivel, a muhammarából maradt pirított dióval és ordával megszórva. A gyermekkéz pedig éppen bazsalikomleveleket morzsol minderre. Holnap mehetek megint piacra.

*Mondhatnék háziférfit is. Ma éppen egy ilyen kiabálta az egyik árusnak, hogy ilyen vacak árut Párizsban két fillérért sem raknának ki. Csodálkoztam, hogy valaki még energiát fordít Párizstól való távolságunk verbalizálására.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: