h1

Nyári napló II.

2009/07/16

Általában nem találok értékelhető receptet a gasztroújságok gyorsételrovatában, vagy ha valaha találtam is, azóta is azokat ismételgetik. Ez most üdítő kivétel és jól variálható is. Meg is variáltam, mert nem volt cérnám a recept szerint fémnyársakra húzgálni a húst, ehelyett wokban sütöttem meg.
Úgy indul a dolog, hogy a magyar joghurtot le kell csepegtetni, akár előző este elkezdhetjük, mindig jól jön egy kis sűrű joghurt amúgy is. Kb. 2 dl joghurthoz keverjük fél citrom levét és tetszés szerinti fűszereket. A recept szerint római köményt, koriandert és cayenne borsot, nálam indiaiasabb lett: koriander és curry ment bele, csípős nem a gyerekek miatt. Forró wokban sütöttem meg, pitát csináltam hozzá, mivel rizs nem volt a háznál.

One comment

  1. Hehe, es milyen a sult joghurt?
    Bocsanat, nem birtam kihagyni!



Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: