h1

Nyári napló VI.

2009/07/25

Ilyen még soha nem történt velem. Boltban vettem üveget a befőzéshez. Pénzért! Először furcsa volt, aztán egyre jobban megtetszett a dolog. Mert nagy előnye, hogy a szedett-vedett kamrapolc-look helyett sokkal egyöntetűbb arculatot lehet elérni, ami egyáltalán nem jelentéktelen szempont.
Ez a harmadik befőzős nyaram és most már teljesen nyilvánvaló a tendencia: a helyzet egyre fokozódik. Az első évben rettentően örültem, hogy a konyhai tevékenységek újabb területét sikerült meghódítanom, a második nyáron azt tűztem ki célul, hogy a tél folyamán összegyűjtött üres üvegeket teletöltsem, majd mikor ez sikerült, elégedetten hátradőltem.
Idén magam is elismerem, hogy időnként túlzásokba esem. De melyik befőzésmegszállott tudna ellenállni két nagy köteg rebarbarának? Miután egy teljes napig rakosgatott el három rekesz őszibarackot és egy elég fura angol savanyúságot.
És persze nem esik jól pénzért venni a lekváros üveget, de az már igen, hogy a falusi gyümölcsárak jóval befőzésbarátabbak, mint a városiak.
Eddig készült: meggydzsem, őszibaracklekvár, töklekvár, angol savanyúság, rebarbarachutney Sajtkukacék alapján, szilvaszósz Piszke ihletésére. Augusztusban várható még egy nagy paradicsomcsata, savanyúságroham és nyilván beesik még egy kis gyümölcs is. Addig azonban leállok a befőzéssel, így talán lesz olyan nap, hogy a család négy óra előtt kap ebédet.

Reklámok

3 hozzászólás

  1. Remélem, megint készítesz kéthagymás paradicsomszószt is. ;)


  2. Hm… olvasom a viszont tagságaidat :-)Hm… Ne küldjek egy svéd feminista kommandót, szabadítsanak fel a rabszolgaság terhe alól?

    :-)))


  3. Vagy inkább még több üres befőttesüveget???

    :-)))))Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: