h1

Nyári napló VII.

2009/07/27

Itt válaszolok az előző naplóbejegyzésekre érkezett megjegyzésekre.
Zsuzsa – Természetesen készítek, bár egyelőre csak biztatom a paradicsomot, hogy érjen. Pontosabban a paradicsomtermelőt, hogy érlelje. A paradicsomprojekt augusztusra marad. Az alapanyagon kívül jól állok, mert ahhoz rengeteg üvegem van már. Kell is, mert tavaly a paradicsomos “termékek” aratták a legnagyobb sikert. Nálam is, hiszen sokféle módon felhasználhatók gyerekbarát ételekhez és nélkülözik azt a bizonyos gyári mellékízt. Az elkészítés nem kissé macerás, a paradicsomhámozás kellemetlenségben vetekszik a meggymagozással, mert a meggy legalább nem forró. Gondolkozom a technológia tökéletesítésén, de paradicsomhéjlehúzó szerkezetet még nem találtam.

Hobbiszakács – Igen, abszolút így van! Üveg minden mennyiségben jöhet, elhatároztam, hogy jövőre nagyban szerzem be.
Komoly és hosszas mérlegelés után úgy határoztam, hogy a svéd feministák csak az inget vasaló férjet intézzék el nekem, a többi emancipációs kihívással megbirkózom. Legalábbis abban a hitben élek.

Reklámok

One comment

  1. Szüleimnél már szépen kezd érni a paradicsom, de a dömping ott is augusztusra várható. A San Marzano teljesen zöld még, pedig láttam DV-nál már milyen szépen érik.
    A sárgabaracknál már nem kínzom magam, leforrázom, és hagyom kihűlni, akkor hámozom. Ez paradicsomnál is működhet. A paradicsompasszírozóm évekkel ezelőtt eltűnt, így nem emlékszem, az nem szabadítja meg a héjtól is?Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: