h1

Nyári napló XIV.

2009/08/23

Paradicsombefőzéskor mindig felmerül a kérdés: miből készülhet a bolti ketchup, paradicsomszósz és -püré. Mert otthoni körülmények között egyértelműen kiderül, hogy a lucullus paradicsom nyers állapotában mért súlyából pontosan a felét veszti el a tisztítás és besűrítés után. (Egyszerűen kinyomom a világos levét pucolás közben, az elfőzés ekkora mennyiségben nem lenne környezet- és gázszámlabarát megoldás.) Létezik, hogy az élelmiszeripar is hajlandó elveszíteni a nyersanyag súlyának felét?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: