h1

Segítsüti 2013

2013/04/05

Hihetetlen, hogy immár ötödször tartjuk a tavaszi Segítsüti árverését, amelyben idén harminc gasztroblogger süteményeire lehet licitálni, hogy a befolyt összegből a Magyar Gyermekmentő Alapítvány pótolhassa karambolos gyerekmentőjét. A licit ma, április 5-én, pénteken indul és április 8-ig tart, egészen pontosan hétfőn 16 órakor zárul.

segitsuti 2013 3

A tavalyi sós vonalat kiteljesítve idén teljesen sós süteményt sütöttem, amelyet a kedves leendő licitnyertes sokoldalúan tud majd felhasználni, illetve, hát, megenni. A tonhalas-fenyőmagos-olajbogyós-paradicsomos-sült paprikás, tehát meglehetősen anyaggazdag töltelékű tésztakorongok spanyol ihletésűek és igazán hálás (meg halas:) jószágok. Uzsonnára, piknikre, villásreggelire, vendégváráshoz, gyereknek iskolába csomagolni kiváló kis darabok, emellett formailag is többféleképpen megközelíthetőek. A képeken látható tenyérnyi félholdak helyett szívesen készítek a licitnyertesnek az angol húsos-halas pie-ok mintájára nagyobb darabot és akkor salátával, grillezett zöldséggel, krumplipürével akár ebédre, vacsorára is alkalmassá válik. Személyes és pontosan időzített átvétel esetén mélyhűtött formátumban is átvehető, ez esetben későbbi időpontban lehet majd megsütni és forrón-frissen tálalni. 24 darab kis méretű félhold alakú süti vagy egy tepsi tonhalas pite az alapadag, amely mellé – szerénytelenül kijelenthetem – fantasztikus sk. paradicsomos chiliszószt is kap a licitnyertes, hogy teljes legyen az öröm és élvezet. Tehát licitre fel, nézegessétek az összes sütit és licitáljatok!

A Segítsüti története, tevékenysége és elszámolási elvei itt.

Köszönet a Budapest-Baden-Barcelona-tengelyen megvalósult ötletadásért a többieknek, elsősorban Zsuzsának, aki nem mellesleg a tavalyi licitnyertes volt, így a sóssüteményevolúció motorja!

A töltelék magában is nagyon vonzó.

A töltelék magában is nagyon vonzó.

Így lesz a félholdból negyed.

Így lesz a félholdból negyed.

Recept forrása: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2012/mar/18/spanish-recipes-exclusive-claudia-roden

Hozzászólás