Előleves
2008/10/30Ezt a levest nem merném máskor elsütni, mint a Nagy Levesgyűjtő VKF hetében, hiszen ki bír ki még egy sütőtökkrémlevest. Én is alig.
Pedig. Érdemes volt a mascarponés bűvöletet átemelni a leveskategóriába, itt is kiválóan megállja a helyét a tejszín helyettesítőjeként. Az itáliai hangulatot a leves tetejére reszelt parmezán teszi teljessé.
Mascarponés sütőtökkrémleves
1 kg sütőtök, kockára vágva
1 nagyobb szem krumpli, kockára vágva
5 dkg parmezán, reszelve
4 ek. mascarpone
só, bors
A sütőtököt és a krumplit felöntjük vízzel és puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk és botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a mascarponét, ízlés szerint ízesítjük, a tetejére parmezánt reszelünk.
Sütőtökkrémlevesek csak az utóbbi időből
Dolce Vitánál gyömbéres
Fakanálnál karácsonyias
Ízbolygó citrusosan csinálja
Ch&V birsalmás-vaníliás darabja
Én sem merek sütőtökkrémlevest posztolni, mint ahogy muffint, clafoutis-t és tarte tatin-t sem. :) Mindenesetre már az előző bejegyzéssel bogarat ültettél a fülembe mascarponeileg, egyelőre a beszerzésig jutottam el.
Szerző: Zsófi 2008/10/30 at 17:18óóó végre egy sütőtökkrémleves amiben se húslevesalaplé, se hagyma. köszönöm:)
Szerző: Doctorpepper 2008/10/30 at 17:34A Hetedik Te magad légy!
Gyere és játssz velem!
http://www.hazisarkany.blogspot.com
Anyul
Szerző: Anyul 2008/10/30 at 23:49Eszter, azt csak én gondoltam, hogy ismert, de hát tudod, magából indul ki az ember:-)))
Szerző: Mamma 2008/10/31 at 01:02Viszont megmozgattál valamit, erről ugyanis nekem is eszembe jutott valami, ott én a tejszínt szeretném kiváltani, de ricottával:-). Meglátjuk, belefér-e vasárnapig.
Zsófi, Pepper :-)))
lesd meg ezt
Szerző: grenadine 2008/10/31 at 17:02Zsófi – Ez a gasztrobloggerek öncenzúrája, hová jutottunk…
Doctorpepper – Örülök, hogy felfedezel valami újdonságot a receptben, attól tartottam, hogy sikítva menekülhetek a sütőtökkrémlevestől megcsömörlött tömegek elől.
Anyul – Igyekszem kitalálni magamról hét meglepő és mulatságos dolgot. Nem lesz könnyű.
Mamma – A mascarpone azóta követ engem, az Observer Food Monthly egyik számában újabb recept, nemsokára megírom. És nem győzlek megkövetni.
Grenadine – Meglestem, de én nem ígérek ilyen klassz eszperentét.
Szerző: Eszter 2008/11/02 at 22:54